PVC vloeren

Ongekende duurzaamheid en overal toepasbaar. Hip, vlot en strak tot natuurgetrouw met textuur.

Wegens vele voordelen zien we al jaren dat PVC ofwel vinyl vloeren steeds vaker boven andere traditionele vloeren zoals parket en tapijt worden verkozen. Door technologische ontwikkeling vallen de verschillen vandaag de dag nog nauwelijks op. Een houtlook PVC vloer is soms niet meer van een echte parketvloer te onderscheiden. Zichtbaar én tastbaar. Echt ongelofelijk. 

Buiten de zichtbare kenmerken scoort een PVC vloer enorm hoog in functionaliteit en duurzaamheid. De samenstelling en productieprocessen hebben zich op een dusdanige manier verder ontwikkeld en voldoen op die manier aan de strenge Europese normen. Door een hoge slijtageweerstand kunnen de vloeren tegen zware belasting en gaan dus jaren lang mee. Het materiaal stoot bovendien water en vuil af waardoor het makkelijk te onderhouden en schoon te maken is. Ook levert textiel een bijdrage aan de akoestiek van een ruimte waarbij geluid flink wordt gedempt ten opzichte van parketvloeren en laminaat. 

Voor iedere ruimte en situatie

PVC vloeren zijn verkrijgbaar in stroken, tegels of op rol. Dit laatste wordt vaak gebruikt in bedrijfskeukens en ruimtes waar hygiëne wordt nageleefd aan de hand van onderhoudsnormen omdat de vloer hierdoor uit zo min mogelijk naden bestaan. Stroken en tegels bieden de mogelijkheid om patronen of combinaties van kleuren naar eigen inzicht samen te stellen. Er kan echter ook gekozen worden voor een Moods vloer die uit speciale patronen en vormen, zoals driehoeken of hexagons, bestaat. 

In de manier van aanbrengen van de vloer zijn er ook keuzes te maken. Loose Lay systemen hebben het voordeel ten opzichte van volledig te verlijmen PVC vloeren dat het gegarandeerd zeer modulair en flexibel te leggen en te vervangen is. Bovendien is er met losleg systemen een perfecte combinatie te maken met tapijttegels omdat deze nauwelijks hoogteverschillen kent. Geef hiermee duidelijke accenten of functies van verschillende zones in het interieur aan. 

Wat je wensen ook zijn. Met een PVC vloer kun je in iedere ruimte en situatie uit de voeten. Wij adviseren je graag vrijblijvend.  

Benieuwd naar jouw oplossing op maat?

Neem contact met ons op